Laura Nevalainen, 43, on pitkään hiusalalla työskennellyt rautainen ammattilainen: kokemusta parturi-kampaajan työstä on ehtinyt kertyä jo 23 vuotta, eikä ihmekään, sillä parturi-kampaajan työ on ollut Lauralle lapsesta asti kutsumusammatti.

blend beauty

Laura omistaa Helsingissä sijaitsevan Blend Beauty -liikkeen, joka täyttää huhtikuussa 4 vuotta. Liike on ilmeeltään selkeä ja yksinkertainen: kaikki elementit ovat harmoniassa keskenään, ja jopa verhot on teetetty tukemaan liikkeen värimaailmaa. Mitään ylimääräistä ei ole esillä.

kaunis kampaamo

Lauralle on tärkeää, että vuokratuolilaisilla on hyvät oltavat hänen liikkeessään. Siksi tilaa on paljon. Liikkeessä on myös hyvä yhteishenki ja siellä ollaan kuin yhtä pientä perhettä - välillä asiakkaat ja kampaajat saattavat kaikki keskustella keskenään.

Asiakkaita liikkeessä riittääkin, ja syksyisin sekä keväisin erityisesti fitness- kilpailijat hyödyntävät liikkeen palveluita.Yksi liikkeen vahvuuksista onkin se, että kaikki kauneuspalvelut saa samasta paikasta (lukuunottamatta jalkojen ja kynsien hoitoja). Sama asiakas voi käydä siis ensin vaikkapa kasvohoidossa, ja siirtyä tämän jälkeen kampaajalle hiustenleikkaukseen.

fitness kilpailu kampaus

IdHAIRin väriasiakkaaksi Laura päätyi vaihtaessaan värisarjaa. Lauralle tärkeintä olivat sarjaan liittyvät koulutusmahdollisuudet, sillä hänellä itsellään on kouluttajatausta, ja näin ollen Lauralle on tärkeää myös, että koulutuksissa istuessaan voi aidosti oppia sekä luottaa kouluttajaan.

Toinen ratkaiseva seikka oli se, kuinka hyvin Lauran yritys huomiotiin ja haluttiin asiakkaaksi IdHAIRin toimesta. Sarjan vaihtuessa liikkeeseen auttamaan ja kouluttamaan saapui kouluttaja Samu Puhakka, jonka Laura kertoo auttaneen vaihdoksessa kovasti.

kampaamon sisustus

Värisarjan vaihtaminen sujui ongelmitta. Jotkin reseptit ovat olleet hieman hukassa, mutta ongelmatilanteissa Laura kertoo soitelleensa kouluttajille, joilta on sitten saanut apua. Yhteistyö IdHAIRin kanssa on Lauran mukaan ollut kovin mutkatonta ja helppoa. Esimerkiksi uusia tuotteita saa edustajien kautta kokeilla ensin, jonka jälkeen ostopäätös on mahdollista tehdä. Laura kertoo, että monissa firmoissa tämä ei ole mahdollista.

idhair hiusvärit

“IdHAIRin väreissä miellyttää myös se, että sarjassa ei ole liikaa purnukoita - yhtä tuotetta voi käyttää moneen tarkoitukseen”, Laura kertoo. Hänen tämän hetken lempireseptinsä on yhdistää tyviväreissä Guy Tangin AA sarjaa inaukseen BB sarjaa.

Erityisen hyvin Lauralle on mieleen jäänyt eräs IdHAIRin koulutusreissu. “Olen onnellinen siitä, että lähdin reissuun, koska sain sieltä paljon ystäviä. Tuolla reissulla tuli olo, että parturi-kampaajien kesken oli yhteisöllisyyttä ja tutustui mukaviin sekä lahjakkaisiin ihmisiin. Muutenkin IdHAIRin yhteisön kautta olen saanut äärettömän hyviä ystäviä.”

idhair koulutusmatka

Laura oli myös mukana tekemässä keväällä esitettävää uutta MTV3:n ohjelmaa “Siipan saappaissa”. Alun perin ehdotus tuli tv-alalla työskentelevältä ystävältä ja Laura suhtautui ehdotukseen huumorilla. Pian tämän jälkeen kuitenkin eräänä perjantai-iltana miehen kanssa puheeksi nousivat työasiat, ja keskustelun päätteeksi Laura päätti ilmoittaa heidät hakijoiksi ohjelmaan, josta soitettiin heti seuraavan viikon maanantaina. Mukaan jakson tekemiseen lähti myös IdHAIR, jota Laura kehuu järjestelmällisyydestä. “Oli hauskaa ja kivaa tehdä ohjelmaa IdHAIRin kanssa, koska siellä innostuttiin heti ja kaikki sujui helposti hyvän organisoinnin ansiosta. Tuntuu vain, että mieheni pääsi hieman helpolla, kun oli niin kova ammattitiimi auttamassa.”

siipan saappaissa laura

Jakso esitetään MTV3 -kanavalla 16.4. ja on ladattavissa CMorelta 16.2. alkaen.

Blend Beautya voit seurata Instagramissa @blendbeautyfinland

guy tang hiusvärit

hyvät hiusvärit

värisarjan vaihto