Minna Dahl, 36, on toiminut parturi-kampaajana vuodesta 2008 alkaen. Tie parturi-kampaajaksi kävi mutkien kautta: käytyään lukion Minna ajatteli, että hänestä tulisi esimies johonkin yritykseen ja päätti lähteä opiskelemaan restonomiksi. Valmistumisen lähestyessä hän alkoi miettimään, olisiko oikea ura kuitenkin hiusalalla, sillä hän oli aina pitänyt hiustenlaitosta ja käsillä tekemisestä. Pohdinnan  päätteeksi Minna päätyikin opiskelemaan parturi-kampaajaksi.

Hiushuone Hygge

Minna Dahlin ja hänen kollegansa Kati Naroman liike Hiushuone Hygge sijaitsee Tampereen keskustassa. Yhteinen liike on ollut pystyssä noin vuoden. Hyggen sisustus ja tyyli on persoonallinen ja kiehtova: sisustamiseen on selkeästi panostettu sekä käytetty aikaa ja vaivaa.

Trendikäs kampaamo

Minnan mukaan Hyggessä yhdistyy molempien parturi-kampaajien rento ja mukava luonne, mutta samalla hyvinkin tarkka ja intohimoinen paneutuminen työhön. Asiakaskunta on erittäin laaja ja liikkeessä tehdäänkin kaikenlaisia töitä. Kausittaista vaihtelua töissä voi kuitenkin huomata, riippuen esimerkiksi vuodenajasta ja sesongista.

Kampaamo yhteistyö

IdHAIR:in värejä Minna päätyi käyttämään noin 5-6 vuotta sitten, kun hän etsi uutta värisarjaa ja hänen kollegansa neuvoi kysymään värisarjasta IdHAIR:in edustajalta. Sarjan monipuolisuus verrattuna Minnan aiemmin käyttämään sarjaan houkutti ja edustajan tapaamisen jälkeen Minnalle lähti postissa IdHAIR:in aloituspaketti.

Värisarjan vaihto sujui helposti ja Minna on ollut tyytyväinen sarjan valintaan: värit ovat monipuolisia, varmoja sekä helppoja käyttää, eikä lopputulosta tarvitse arvuutella. Esimerkiksi opiskelijoiden ohjaaminen on värisarjan avulla Minnan mukaan helppoa. Lempisävykseen Minna kertoo 9/8, sillä se on melko varma sävy useisiin pohjiin. Hän kuitenkin korostaa, että paras resepti riippuu aina pohjasta.

IdHAIR hiusvärit

“Yhteistyö IdHAIRIN kanssa on ollut helppoa ja sujuvaa – kaikki onnistuu joka kerta. Aina voi lähestyä, vaikka olisi kyse esimerkiksi laskuista tai koulutuksista”, Minna kertoo. “Lisäksi pidän siitä, ettei kyseessä ole valtava tukkujätti, jossa kukaan ei osaa tai saa sanoa mitään”. Kynnystä yhteydenottoon ei Minnan mukaan ole ja "IdHAIR perhe" -ajatus tulee hyvin kaikessa toiminnassa esille. Yhteistyö on sujuvaa ja lisäksi värikeskittäjänä saa kaikki tuotteet alennuksen kera samasta paikasta.

upea hiusväri

Minna osallistui myös IdHAIRin koulutusmatkalle Tanskaan. Hän kertoo, että matkalla jo olemassa olevaa tietoa syvennettiin ja tätä kautta hän sai uusia työkaluja omaan työskentelyynsä. Kouluttaja Linda Quebec saa kehuja ammattitaidostaan sekä taidostaan selittää asiat ymmärrettävästi englanniksi. Minna kuvailee koulutusmatkaa onnistuneeksi, mutta myös vaativaksi. Koulutusmatkan aikana oma osaaminen syventyi.

Hyggeä voit seurata Instagramissa: @hhhyggeofficial

kiiltävät tummanruskeat hiukset

hopeat hiukset

IdHAIR paint väri