IdHAIR Botany on kehitetty vastaamaan niin kuluttajien kuin kampaajienkin kasvavaan kysyntään ekologisemmasta ja luonnollisemmasta värituotteesta. Ihmiset hakevat vaihtoehtoja - mahdollisesti ympäristöystävällisempää tai hellävaraisempaa vaihtoehtoa värjätä hiuksia. Syynä voi myös olla allergisoituminen esim. kestovärien sisältämälle ppd-ainesosalle. Allergisoituminen kasviväreille on mahdollista, mutta harvinaista.

IdHAIR Botany -kasvivärit sisältävät luonnollista väriä korostavaa kasvijauhetta, joka on valmistettu erilaisista puhtaista kuivatuista kasveista. Tuotteissa on käytetty erilaisia jauhettuja hennapensaan lehtiä, raparperin juurijauhetta, kamomillan kukkajauhetta, saksanpähkinän kuoren jauhetta ja monia muita kasvijauheita. Yksi sävyistä, Red Hawthorn, sisältää myös suoraväripigmenttiä, jonka tarkoituksena on tehostaa värin punaista intensiteettiä.

Raaka-aineet on tutkittu huolellisesti, joka takaa tuotteen turvallisen käytön ja puhtauden. Kaikki seokset ovat dermatologisesti testattuja, ja niiden kemiallinen ja mikrobiologinen stabiliteetti on valmistusprosessissa arvioitu tarkasti.

IdHAIR Botany -kasvivärit toimivat veteen sekoitettuna, eikä hapetetta tarvita. Ne vaikuttavat vain hiuksen pinnalla, hiuksen rakennetta muuttamatta, kiinnittymällä hiuksen ulommaiseen suomukerrokseen. Tämä vahvistaa hiuksia ja lisää niiden läpimittaa luoden runsautta sekä antaa hiuksille luonnollisen suojan ulkoisia haittavaikutuksia vastaan. Ravitseva ja hoitava koostumus auttaa tekemään hiuksista vahvemmat, silkkisemmät ja kiiltävämmät.  Botany on saatavana kauniissa 10 sävyssä: 

 Kaikki IdHAIR Botany -sävyt ovat Green Salonin positiivisten tuotteiden listalla. Green Salon (Grøn Salon) on pohjoismainen sertifikaatio, joka ohjeistaa kampaamoja toimimaan ympäristöystävällisesti sekä välttämään haitallisia kemikaaleja. Green Salon ylläpitää listaa positiivisista tuotteista, jotka eivät sisällä mm. yleisimpiä allergisoivia ainesosia tai vaarallisia kemikaaleja.