Kun olet sijoittanut laadukkaaseen hiustenleikkauskoneeseen, siitä kannattaa pitää hyvää huolta. Koneiden huoltamiseen liittyvät ohjeet saattavat olla monelle hieman epäselvät, mutta huolto on yllättävän yksinkertainen ja nopea prosessi, kun otat hetken aikaa siihen tutustumiseen.

Pidennä laitteesi elinaikaa & lue alta ohjeet WAHL -koneesi huoltamiseen!

Wahl hiustenleikkauskone

Tee näin:

1. Ruuvaa ristipääruuvimeisselillä koneen terän takana olevat ruuvit (2 kpl) auki. Irrota koneen ohjausterä (suurempi terä) sekä leikkausterä (pienempi terä).

2. Putsaa molemmat terät WAHL -koneen mukana tulleella pienellä harjalla. Voit halutessasi laittaa tässä vaiheessa myös pienen pienet tipat öljyä teriin.

3. Aseta leikkausterä takaisin paikalleen (HUOM: leikkausterä on todella terävä!). Sen jälkeen aseta ohjausterä paikalleen leikkausterän päälle. Pidä ohjausterän keskeltä alareunasta peukalolla kiinni ja ruuvaa ruuvit kevyesti takaisin kiinni.

4. Käännä kone ympäri. Ohjausterää on nyt mahdollista liikuttaa, kun ruuvit ovat vain kevyesti kiinni. Leikkausterän ja ohjausterän väliin kannattaa tässä vaiheessa tehdä pieni marginaali, sillä jos terät ovat tiukasti kiinni toisissaan, kone repii herkästi ihoa.

HUOM: Kiinnitä tässä vaiheessa erityisesti huomio siihen, että terät ovat kohdistettuna eli leikkuuterän ja ohjausterän oikeanpuoleiset piikit ovat päällekkäin!

5. Käännä kone jälleen ympäri, paina voimakkaasti peukalolla samasta kohtaa kuin aiemmin, ja ruuvaa ruuvit tiukasti kiinni.

6. Kun olet ruuvannut ruuvit kunnolla takaisin, käytä konetta päällä -> JOS koneen ääni on kova, sammuta kone, ota ruuvimeisseli, laita kone uudestaan päälle ja käännä koneen sivussa olevaa rajottimen säätöruuvia niin kauan, kunnes kovasta äänestä tulee hiljainen ja pehmeä. 

7. Laita lopuksi yksi tippa öljyä koneen terän jokaiseen kulmaan. Kääntele teriä (auki-kiinni) niin, että öljy levittyy.
Wahl Legend hiustenleikkauskone
 
Vinkkejä:

Jokaisen leikkausasiakkaan jälkeen kannattaa ainakin pikaisesti pyyhkäistä enimmät karvat koneesta pois. Päivän päätteeksi olisi suositeltavaa harjata kone huolellisesti pienellä harjalla. Tässä vaihessa koneen terät voi myös öljytä, jos aikaa siihen on.

Kunnon huolto hiustenleikkauskoneelle kannattaa tehdä hieman käytöstä riippuen muutaman kuukauden välein, etenkin jos terien kohdistus on hävinnyt. Jos terät eivät ole kunnolla kohdistettu, kone nyppii ihoa. Voit kokeilla terien kohdistusta kokeilemalla konetta käsivarteen ensin leikkuuterä kiinni, ja tämän jälkeen terä auki. Jos terä tuntuu pahalta ja kone repii ihokarvojasi, kohdistus on pielessä. Tällöin tee koneelle toimenpide nro 6.