Saara Wegelius, 37, ja Nita Lindqist, 26, toimivat yrittäjinä Helsingin Herttoniemessä sijaitsevassa OMA -Helsinki -parturi-kampaamossa. Liike on vielä melko nuori: se on perustettu helmikuussa vuonna 2019. Tätä ennen molemmat parturi-kampaajat ovat kuitenkin toimineet alalla pitkään: Saara on toiminut yrittäjänä 10 vuotta ja Nita, jolla kokemusta alasta on 5 vuotta, toimii nyt ensimmäistä vuotta yrittäjänä. Nitalle parturi-kampaajan ammatti on kutsumusammatti, jota hän haki opiskelemaan suoraan peruskoulusta. Saara päätyi hakemaan alalle monen sattuman kautta, kun huomasi ettei lukio ollutkaan oma juttu - ja sille tielle hän jäi. 

OMA - Helsinki

OMA -Helsinki -parturi-kampaamon yrittäjät toivovat, että saapuessaan liikkeeseen asiakas kokisi ikään kuin astuvansa heidän olohuoneeseensa. Tässä ollaan onnistuttu: liike on rauhallinen, kodikas ja raikas. Kampaamon sisustuksessa on käytetty paljon esimerkiksi vaaleaa puuta sekä kasveja tuomaan kodikkuutta ja maanläheisyyttä. 

Kaunis kampaamo
IdHAIR tuotteet

Liikkeen vahvuutena ovat hiusten värjäykset, joita molemmat yrittäjät ovat taitavia tekemään. Saara pitää erityisesti räiskyvien värjäysten luomisesta ja Nita vaaleista väritöistä. IdHAIR valikoitui värisarjaksi yksinkertaisuutensa ja luotettavuutensa ansiosta. Yrittäjät kertovat, että IdHAIRin väreillä värjätessä tietää, millainen lopputulos syntyy, eikä sitä tarvitse turhaan jännittää. Saara kertoo, että on käyttänyt IdHAIRin värejä jo monta vuotta ja tykästyi alun perin sarjaan, koska se oli selkeä ja yksinkertainen, mutta myös todella monikäyttöinen. Nita tutustui sarjaan Saaran kautta ja koki sarjan sopivaksi myös itselleen, koska se oli selkeä ja sopivan kokoinen. Lempireseptiä kysyttäessä molemmat kampaajat kertovat suosikikseen 8/0 +10/8, joka toimii erinomaisesti vaaleiden taittoon. Myös sävyt /38 ja /11 ovat heidän suosikkejaan, unohtamatta Glosseja, joita he pitävät kivana lisänä värisarjaan.

IdHAIR Gloss

“Värisarjan vaihtaminen oli helppoa”, Saara kertoo. Vaihto sujui ongelmitta ja värituubit oli helppo ottaa tarpeen tullessa yksitellen käyttöön. Saara ja Nita kertovat, että yhteistyö IdHAIRin kanssa on muutenkin ollut antoisaa: tukea saa aina tarvittaessa. Koulutuksissa meininki on rento ja hyvä. Nita ja Saara ovatkin hyödyntäneet koulutuksia paljon ja molemmat osallistuivat myös IdHAIRin koulutusmatkalle Tanskaan. Reissua he kuvailevat antoisaksi ja erityisesti kouluttaja Linda Quebec saa kehuja. “Linda selittää asiat erittäin selkeästi ja näyttää kädestä pitäen eri tekniikat”, Nita kertoo. Vaikka käsiteltävät asiat olivat jokapäiväiseen työhön liittyviä, oli koulutuksessa Saaran mukaan sopivasti haastetta. Koulutusmatkalta saikin paljon uusia työkaluja omaan työskentelyyn. Lisäksi se herätti miettimään hiusvärejä syvällisemmin. Reissussa oli molempien parturi-kampaajien mukaan mukavaa verkostoitua: parturi-kampaajat eivät olekaan keskenään kilpailijoita, vaan antavat toisilleen tukea!

Kampaus kukkakoristeilla

IdHAIR on yrittäjien mukaan yhteisöllinen. “Tuntuu kuin kaikki olisivat yhtä perhettä”, he kuvailevat. IdHAIR-perhe on sosiaalisessa mediassa kansainvälinen ja yhteisöstä näkee muun muassa reseptejä, vinkkejä sekä muiden töitä. Värisarjan käyttöön saa paljon tukea sekä vinkkejä ja omiin kuviin saa paljon kannustusta ja kehuja.

OMA-Helsinkiä voit seurata Instagramissa: @oma.helsinki

IdHAIR hiusvärit
Viileät vaaleat hiukset
Upea hiusväri