Kouluttajamme kampausguru Noora Toiviaisen toinen toistaan upeammat kuvat herättävät laajaa ihastelua somessa tasaisin väliajoin. Kampaukset aiheuttavat monelle kampaajalle epävarmuutta. Päätimme kysyä Nooralta vinkkejä kampausten luomiseen.

Kampaus rakentuu monesta palikasta

kampauskoulutus

Nooran inspiraatio kampauksiin syntyy kokonaisuuksista - sosiaalisesta mediasta, kadulta ja vastaantulevilta ihmisiltä. Joskus idea syntyy asiakkaasta luonnollisesti, jolloin persoona pääsee erityisen hyvin esiin.

Tärkeimpinä työvälineinä kampausta luodessa toimivat tietysti omat kädet sekä suosikkikammat. Nooran mukaan kampaus rakentuu useimmiten näiden lisäksi hienojakoisesta ja kuivasta työskentelylakasta, kuivashampoosta, kiiltosuihkeesta sekä hyvistä työvälineistä. Omina suosikkituotteinaan hän nostaa esiin kuivan L'anza Brush Thru Hairspray -hiuskiinteen ja Moroccanoil Luminous Hair Spray Medium -hiuskiinteen, IdHAIR Elements Xclusive Shine Spray -kiiltosuihkeen sekä DESIGNME Puff.ME-hiuspuuterin (jota hän ihanasti kutsuu myös enkelipölyksi).

kampausten opettelu

Lisää varmuutta koulutuksesta

Nooralta voit tilata liikekohtaisen kampaamokoulutuksen. Se antaa koulutettaville varmuutta ja oivalluksia - kampausten teossa kaikki on mahdollista. Ei ole väärää tai oikeaa tapaa, vaan kaikkea voi ja saa kokeilla. Noora pitää erityisesti kaupallisista tekniikoista, joista hyötyy liiketyössä.

noora toiviainen

Koulutuksessa työskennellään mieluiten oikean mallin kanssa. Noora suosii tätä, koska mallin hiukset antavat todellisemman pohjan asiakastyöskentelyyn. Kampauspäät on loistavia tekniikoihin, mutta liiketyössä lähtökohta on erilainen. Koulutukset tehdään step-by-step -pohjalta, jossa erillistä demo-osuutta ei ole. Yleinsä koulutuksissa ehditään toteuttaa 4-6 kampausta. Tärkeintä koulutuksen antia ovat osallistujan oivallus tekniikkoihin, onnistuminen ja varmuuden luominen.

"Kannattaa kokeilla. Testaa rohkeasti myös tuotteita. Vain luovuus on rajana - hyppää pois mukavuusalueelta. Sieltä alkaa uuden oppiminen."

kampaaja koulutus

koulutus kampaus

Mieleenpainuvia kampauskeikkoja on monia. Noora on joutunut mitä erikoisimpiin kommelluksiin, mutta samalla hän on päässyt myös osallistumaan uskomattomiin hetkiin, sekä työskentelemään upeisiin puitteisiin ja tilaisuuksiin. 

Mieleenpainuvimmat keikat hän on kuitenkin tehnyt päihdekodeissa. Pelkästään hiusten pesu ja kihartaminen on ollut joillekin elämän ensimmäinen kampauskokemus. Kasvojen loisto on jäänyt mieleen kiitollisena hetkenä ja muistona, joka ei kampaajalta unohdu.